Hoe werkt het

Zwerfgoedroutes

Voor de stad
Je opent de app, downloadt de data en laat de informatie tot je komen. Er is geen vastgestelde route. Je zwerft door de stad en kijkt om je heen. Intussen kun je straatjes in- en uitlopen, hoeken omslaan, winkels verkennen of een drankje nemen in een café.

Voor het buitengebied
Je zwerft op eigen gelegenheid rond en geniet van de omgeving. Je kunt gerust een route volgen die door een andere organisatie is uitgezet, bijvoorbeeld een knooppuntenroute of een wandelpad. De Zwerfgoedroute maakt je ondertussen attent op monumentale boerderijen, landgoederen of interessante landschapelementen.

Een zwerfgoedroute is als het ware een puntenwolk in je stad of gebied. Als je bij een interessant gebouw of belangrijke plek komt geeft je telefoon een signaal en komt de informatie tot je. Zo kun je in je eigen tempo en op eigen gelegenheid de omgeving beter leren kennen.

Hoe ik het doe

Wanneer je een idee hebt voor een route kunnen wij die samen uitwerken. We selecteren de locaties en de informatie die we willen presenteren. We kunnen gebruik maken van bestaande routes, teksten en beelden, maar uiteraard kunnen we ook helemaal opnieuw beginnen. Ik beschik over een netwerk van fotografen, filmers, vertalers en stemacteurs om alle aspecten te verzorgen. Wij bepalen in overleg wat onze taakverdeling wordt.

Uiteindelijk zal de bezoeker van je stad, dorp of landschap een aangename wandeling of fietstocht en een interessante kennismaking beleven.

Ik maak gebruik van het openbaar toegankelijke platform dat door izi.TRAVEL ter beschikking wordt gesteld.

Waarom ik het doe

De digitale manier van aanbieden heeft veel voordelen. De meeste mensen hebben de telefoon altijd bij zich en een app is dus altijd bij de hand is. Je bezoeker hoeft dus niet langs een winkel of balie om een boekje te kopen. Het is bovendien eenvoudig om de routes later uit te breiden en aan te passen.

En je bezoeker kan via izi.TRAVEL de route alvast bekijken terwijl hij nog ver weg is.

Wat is er mogelijk

  • Zwerfroutes
  • Traditionele routes
  • Speurtochten
  • Voor wandelaars, fietsers, de auto en zelfs op de boot
  • In meerdere talen aanbieden. Gebruikers krijgen automatisch de eigen voorkeurstaal
  • Beeld, tekst, audio en video kunnen worden opgenomen